Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

U nás se násilím brání setkávání lidí (bez covid - pasu) právě proto, aby se nemohli lépe orientovat v tom, co si zrovna přečetli na internetu nebo vyslechli na ČT - výměnou názorů s přáteli. Aby nemohli dělat normálně své hobby, ba ani zaměstnání (hlavně herci apod. by si mohli všimnout, že tu něco nehraje), aby se více nerozhodli pro uspořádání protestů.

1 0
možnosti
VB

Autor Harari to vystihl: hledat věrohodné zdroje informací, ověřovat si stále tvrzení versus další věrohodné informace; je lepší sem tam číst něco, co není zdarma na internetu. Vědět, kdo vlastní médium (překvapivě ale i tzv. oligarcha někdy - spíše výjimečně - může pomoci dobrému listu). Rozpoznávat, co je "inzertní" a co novinářský text. Správný novinář nikdy plně nevěří svému zdroji, vždy si musí nechat rezervu pro další vývoj věcí. Fiaskem jsou zčásti naše veřejnoprávní média, polocenzuře unikne jen ten, kdo si zachoval selský rozum, nebo ten, kdo ovládá cizí jazyky (např. je dobré si porovnat české informace s BBC či Berliner Zeitung, Neue Zürcher Zeitung, švédskou televizí SVT apod.). Mistry jsou zpravidla američtí novináři, jednak umí vytrvale žádat o korektní informace úřady, nespokojí se s polovičatostí, a zároveň si pravdivost dat ověřují jinými cestami (např. úřední informace o míře vedl. účinků vakcín si porovnají hlídáním očkovacích center během několika dnů - kolik sanitek si přijede pro očkované).

1 0
možnosti
ES

Ten Bach mne bavil, blog taky, protože úžasně inspiruje. Díky.R^:-)

0 0
možnosti
IL

I69v41a77n37a 17L11a54n77c21e

18. 7. 2021 12:01

Novinari jsou duleziti manipulatori v dnesnim pretechnizovanem svete. Lide uz spolu naprosto prestali komunikovat, nesmi se sdruzovat, a tak kde brat informace< z TV, novin a pokud je cenzurovan i internet, vsechny inform. prostredy si jedou svoji pisnicku na falesnou notu. A pokud neni jina informace, ktera by lidem poskytla srovnani, protoze existuji lide, kteri maji sluch a slysi falesnou notu, ti jsou umlceni. Nekteri lide svemu sluchu neveri, a tak radeji piskaji s novinari i s ostatnimi, i kdyz je to falesne. Smutna doba, ;-(;-(;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3920x
"O některých druhých z nás"

Mé další weby:
http://pozitivnifoto.cz
http://amaradio.cz
 

Seznam rubrik