Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Zachraň se, kdo můžeš!:-) Hm, asi to nepůjde bez práce!R^

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, já u vědomí této hrozby si nekupuji stravenky na delší dobu, než týden.

Jenže, jak sám naznačujete, takových katastrof všeho druhu už tu bylo - no a? Zase se to zazelenalo a začalo tu něco živého běhat po svých.

Jedině nějaká sluneční explose, která by oběžnice změnila změnila na popel, by znamenala nevratný(?) konec. Nebo i zánik vesmíru. Ale pak třeba přijde nový Velký třesk.... a za nějaký ten pátek se bude vše opakovat.

A ta neznámá větev člověka se už dávno přesunula na jinou planetu, aby jednou nemusela číst blogy nějakého pána, co pobyl moc dlouho na sluníčku. :-)

1 0
možnosti
VV

Je stravenky, to jeste existuje?

0 0
možnosti
ND

Myslim si, že alfa omega života lidí na zemi je to, že se lidé rodí s prázdným software, který postupně poznáváním a vlastními zkušenostmi zaplňují, a při úmrtí je takový sw, na který už nic nenaváže vymazán.... A tak to jde pořád dokola.

V souběhu lidí s plným sw a poloprázdným sw si ten s tím poloprázdným sice nějaké předchozí poznatky zafixuje, převezme (škola, studium, dejiny), ale trvá na vlastních zkušenostech a odmítá zkušenosti těch ostatních, viz mládí a stáří...

A to je potom to, že se lidi nepoučí z dějin... :-)

0 0
možnosti
Foto

A jsou i tací, co si pro ten sw zapomněli dojít. ;-D

1 0
možnosti
MP

Nevím, jestli si nepletete dědečka jménem Louis Leakey ( 1903 - 1972 ) s vnučkou Louise Leakey ( * 1972 ). Ono totiž právě po vzoru dědy musí každá generace Leakey přinést něco nového do africké paleoantropologie a tím pořád dál a dál vše zašmodrchávají :-). Vzájemnou příbuznost porůznu vyhrabaných kostí a jejich datace může nadšenec považovat za vědu a skeptik za spekulace.

1 1
možnosti
SL

Chybička se vloudila, opraveno. Děkuju za upozornění;-)

1 0
možnosti
JL

Záchrana člověka, civilizace končí....autor do toho ještě připletl mimozemšťany (což je opravdu komická představa, že by nějaký mimozemský, superinteligentní živočich chtěl pomáhat primátovi, člověku chytrému, z jeho trablů, i když teoreticky to možné je - my třeba taky pomáháme žábám přes silnici). Hlavně si myslím, že se zatím nic strašného neděje - v televizi běží fotbal, což je hra, jíž se lidé chytří baví, kopou do míče a běhají za ním, stát to dotuje, protože člověk chytrý se potřebuje bavit...* Ke konci civilizace - civilizace má všemožné zákruty, není homogenní. Jinak se žije na Andamanských ostrovech, kde člověk setrval radši v pravěku a toho, kdo nezván, přijde, rovnou zabije, jinak někde na severu na pobřeží, jinak se žije v centru Asie, na poušti nebo v Nigérii, Křováci jsou ještě jedni z posledních lidí na planetě, kterým by nějaký konec civilizace nevadil, prostě by pokrčovali dál lovem a sběrem atd. * Ve skutečnosti to, čemu říkáme civilizace, je to, co je založeno na technice a vzdělávání: založila to Evropa pomocí vědy a kapitalisti stavbou továren, rozšířila po celém světě. Dnes tak všude svítí města, elektřina, všude létají letadla, jezdí vlaky a auta, plují lodě. Fachčí jaderné elektrárny, těží se ropa, vyrábí benzín... To je civilizace: člověk sedí doma, kouká na televizi a nebo je v práci či se baví. * Ano, je to pěkné takto žít, máme to rádi. Může to klidně nějak fungovat ještě staletí. Pokud civilizace skončí, bude to opravdu jen v důsledku nějakého globálního konfliktu, do kterého budou zapojeny nejmodernější zbraně a zničena veškerá centra - města a infrastruktura. I to ale lze obnovit. Případně hodně velká planetka udělá BUM. * Ne, člověka jen tak nevyhubíš, bude tady ještě čutat do míčů, dlouho. Nicméně je možné, že ti moudřejší vytvoří moudrou kulturu bez násilí a stupidní agresivity, respektující zákony, a to by mohla být pěkná civilizace, i kdyby to bylo pár tisíc lidí.

0 0
možnosti
Foto

Kladete správnou otázku a hledáte řešení. Já ho nalezl v Anarchokapitalismu.

Anarchokapitalismus identifikoval problém - stát a nabídl řešení - trh. Z toho dále vyplývá, že ten co se chová nenásilně je vždy součástí trhu.

Lidstvo neustále zkouší různé druhy násilí a donucení a výsledkem je současný stav. Myslím si, že je na čase vyzkoušet společnost, založenou na dobrovolnosti.

1 2
možnosti
MB

Anarchokapitalismus - to jsou ty Urzovy bláboly???

4 0
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3920x
"O některých druhých z nás"

Mé další weby:
http://pozitivnifoto.cz
http://amaradio.cz
 

Seznam rubrik