Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marně přemýšlím nad tím, co vás vedlo k tomu, zašlapávat do mechu náboje z letadlového kanónu. Měl jste těsně před vojnou, takže bych očekával, že už jste rozum bral.:-)

0 0
možnosti
VV

Ale vsichni tak odpovedni nebyli. V osmdesatych letech mel sovetsky pilot nad dederonskem problemy se strojem a ta se (zrejme na rozkaz ) katapultoval.

A letadlo se pak nejak umoudrilo a letelo samo na zapad. Uz se nepamatuju zda spadlo v Belgii nebo Hollandsku do obydlene casti mesta. Vzhledem k tomu ze to bylo v dennich hodinach a lide byli v praci tech mrtvych ani moc nebylo.

0 0
možnosti
LJ

Asi těch letadel padalo tenkrát dost. V Příboře bydleli vojenští piloti z letiště Mošov. Po změně režimu tam udělali pomníček těm, kteří nepřežili. Je na něm asi 40 jmen. V novinách však tennkrát o tom nebyla ani zmínka. Když v BRD spadl Starfighter, tak o tom byl v našich nnovinách článek.

Já si vzpomínám jak někdy v 70. letech minulého století spadla naše stíhačka na podnik, kde jsem pracoval. Piloti se stihli katapultovat a přistáli v blízkosti koupaliště, dnes už zrušeného. Stroj narazil do stěny haly a zabil dvě ženy, které u té stěny pracovaly.

0 0
možnosti
MB

Stalo se to 16.7.1969 ve VŽKG, záv.2, středojemná válcovna, byl to Mig 15, piloti se katapultovali a spadli jeden na střechu haly, druhý do venkovního skladu profilů. Zemřela jedna žena přímo na místě jeden muž po převozu do nemocnice. Pracoval jsem tam o mnoho let později, ale tomu dvoru se pořád říkalo "letiště".

https://www.valka.cz/10865-Osudna-dramata-nad-Ostravou

je to článek Zastavení první - "Družice" ve Vítkovicích.

0 0
možnosti
MG

Jasně že Rusové jsou lidé jako my a umí být stejně lidští. Kdyby ti dva takoví nebyli, tak by možná nedělali piloty, ale důstojníky KGB. A třeba by to některý z nich jednou dotáhl až na prezidenta.

3 0
možnosti
JM

J84o57s20e90f 50M93i14k73e89l

26. 8. 2021 22:06

Kdyby to byla taková neviňátka, tak by nesloužili dobrovolně v takové koloniální, dobyvačné armádě!

0 1
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3920x
"O některých druhých z nás"

Mé další weby:
http://pozitivnifoto.cz
http://amaradio.cz
 

Seznam rubrik