Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

18. 10. 2012 16:39
Autore, děkuji

a dejte to příště do rubriky Věda. S Toničkou, Gabrielem, Čermákem a dalšími pozvednete konečně odbornou úroveň blogů.

3 0
možnosti
D

Draggo

18. 10. 2012 16:19
Vase teorie

ohledne vzniku zkamenelin, dinosauru a pohadkovych obru jsou ponekud .... sverazne. :-P

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

18. 10. 2012 15:59
člověk současné kostry se tu vyskytuje

už asi 2 miliony let, což dosvědčují vykopávky

1 0
možnosti
AH

alex hart

18. 10. 2012 15:51
Autore, co kouříte?

Nemám ve zvyku reagovat tak přímočaře, ale v tomhle případě to snad ani jinak nejde. Autor je buď ožralej, zfetovanej a nebo prostě jenom blbej. Ale možná je to darebák, který záměrně rozšiřuje nesmysly.  Kam autor na tyhle kraviny chodí? Není příslušníkem nějaké sekty, která má šíření těch kravin v popisu práce?  

.

Napsal to už tady dole Johny_S, takže se nebudu opakovat. Jeho 1) až 5) to vyjadřuje celkem myslím dobře. Proč by na nás Měsíc padal, když jej reakce na slapové síly trvale vzdalují od Země? Je to na úkor energie rotující Země, proto se otáčky Země postupně zpomalují. To vzdalování bylo opakovaně a prokazatelně změřeno.  Je to pokud vím posun o čtyři centimetry ročně !!! A to je docela hodně!

Ono by  bylo dobré mít alespoň elementární znalosti z fyziky. Ale protože to bohužel mnoha lidem chybí, tak je možné, že se najde pako, které takové hovadiny hlásá, ale co hůře, najdou se i "lidi", kteří mu to baští. Bohužel.

2 0
možnosti
AH

alex hart

18. 10. 2012 16:06
Re: Autore, co kouříte?

P.S.

Zajímavá by byla diskuse o tom, co bude potom, až rotující soustava Země-Měsíc dojde do stavu vázané rotace obou těles, tj. nejen mMěsíc, bude mít trvale přivrácenou jednu stranu, ale i Země. Jenže to je v čase tak daleko, že se toho lidstvo nemůže dožít. A ještě mnohem dále v čase je, než by Měsíc začal opět padat na Zemi.  A ještě dále, než by opravdu dopadl. Ony by se ještě musel pořádně diskutovat přesné důvody a rychost toho pádu. Takže o tom autor zcela zjevně nemluvil. Protože ani netuší, že to takhle nějak funguje. Takže to, o čem zde mluvím, je zajímavé pro fyziky. Lidé typu autora tohoto blogu jen něco papouškují a netuší souvislosti. Vzdělání a znalosti současné vědy zcela ignorují.

.

Řekl bych, že začíná masívní éra oblbování lidí přes internet. Každej, kdo má do  p r d e l e  díru, může hlásat evidentní nesmysly, ó to se máme. Někdo tomu říká demokracie, já tomu říkám bordel, na který naše společnost dojede. A to rozhodně dříve, než nám spadne Měsíc na hlavu.

1 0
možnosti
L

lesicatko

18. 10. 2012 15:32
Skôr je na mieste otazka

Či nie sme poslední...

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

18. 10. 2012 16:01
Re: Skôr je na mieste otazka

A musí nás to trápit?

0 0
možnosti
A

A/D

18. 10. 2012 15:01
ty voe, dobrej matroš

kdo Vám to dealuje? ;-D

0 0
možnosti
DM

rokerka

18. 10. 2012 14:53
A co když je to pravda

8-o8-o8-o

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

18. 10. 2012 14:45
Prosím vás

tohle je jen vtípek, že, ale tak jemný, že jsme ho nepochopili...???

0 0
možnosti

Johny__S

18. 10. 2012 14:38
Ježiš, kam na ty pohádky chodíte?

Pár nejlepších špeků:

1) "představa, že na nás spadne Měsíc, je nám zcela proti mysli." No, je. Měsíc se nám každý rok o pár centimetrů vzdaluje. V dávných geologických obdobích Země byl Měsíc výrazně blíže.

2) "Zkameněliny vznikaly pouze v obdobích, kdy na povrch Země dopadl některý z Měsíců." Proč jenom v těchto obdobích? V čem se pohřbení pod hromadou kosmického kamení liší od pohřbení třeba pod nánosy bahna při povodni? Navíc upozorňuju, že pokud na Zemi dopadalo kosmické kamení, určitě nenapomohlo ke zkamenění, protože bylo velmi rychlé a žhavé. To by spíše pravěká zvířata rozmetalo, než aby jim umožilo jim zkamenět.

3) "Během období, kdy se Měsíc přibližoval, obíhal mnohem blíž, než ten který známe dnes. Gravitace byla díky němu mnohem nižší, a dala vzniknout obrům, které známe z vykopávek." No, ne tak docela. Gravitace teoreticky mohla být nižší, pokud byl Měsíc zrovna v nadhlavníku. Pokud byl ovšem na druhé straně zeměkoule, protože Země se otáčí, sečetlo se gravitační pole

0 0
možnosti

Johny__S

18. 10. 2012 14:40
Re: Ježiš, kam na ty pohádky chodíte?

Země a Měsíce, a gravitace tedy byla vyšší. To vedlo k silným slapovým jevům na zemském povrchu - např. silnějšímu přílivu, silnější vulkanické činnosti, apod. Určitě ale ne ke vzniku obřích vážek.

4) "Na základě nálezů v Rusku se o lidech v druhohorách začíná ve vědeckých kruzích opatrně mluvit. " Žádné takové nálezy neexistují, a tudíž o nich těžko mohou vědecké kruhy začínat mluvit.

5) "Jací asi byli lidé před desíti, patnácti miliony let? Na základě nálezů nám byli podobní, ale byli mnohem větší." Takové nálezy neexistují. Lze tedy s vysokou pravděpodobností říci, že žádní lidé před patnácti miliony nežili.

0 0
možnosti
BT

enola_gay

18. 10. 2012 14:36
To je na Chocholouška

nebo alespoň heslo na exotopedii.

0 0
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3920x
"O některých druhých z nás"

Mé další weby:
http://pozitivnifoto.cz
http://amaradio.cz
 

Seznam rubrik