Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jedna věc je na Vašem textu pravdivá, totiž že  Poláci byli a jsou silně antisemitští. Jinak mi to celé přijde jako velká snaha upoutat pozornost. Pracoval jsem od listopadu 1989 až do konce roku 2011 v celkem čtyřech celostátních novinách, jednom rádiu a dvou časopisech, no a proč to nepřiznat i na iDnesu. Dobře vím, co se píše do titulků, aby přitáhly čtenáře. Byť je obsah plytký. Toto je dokonalá ukázka práce, kterou nedělá ani Blesk. Vložil jste do úst politika něco, co neřekl, na tom vystavěl hrůzostrašnou konstrukci, probrala se minulost a paskvil je na světě. A clickrate roste. Bohužel se na podobný článek reaguje, dělám tu hloupost i já. Zkrátka mi to nedá, ačkoliv v 48 bych měl mít rozum. Polsko dělá to, co by měl dělat každý stát, když je v POTENCIÁLNÍM ohrožení. Netvrdím, že Rusko už chystá motory svých válečných strojů všeho druhu, ale chová se výrazně nevyzpytatelně. Chrlí do světa informace většinou vágního charakteru , doprovází je pustými lžemi (viz. dokument o tom, jak nám SSSR pomohl v roce 1968 a jak jsme stříleli samopaly na sovětské osvoboditele. ) Daří se mu působit na Rusy, kteří žijí v přesvědčení, že si na ně "Západ" brousí zuby. A Rusové zapomínají na ekonomiku a tleskají slovům o modernizaci armády i výroby nových jaderných raket.  Víte, za doby studené války se všelijak řinčelo zbraněmi, ale každý věděl, že to nikdo nespustí. A to samé platí pro současnost. Ani největší blázen neodstartuje jadernou válku. Po ní by totiž do konce života zůstal v podzemním krytu, bez moře, bez lesů, bez zábavy všeho druhu. Živý, ale vlastně živý mrtvý. Článek jako Váš je prostě o senzaci, kterou jste si vycucal z prstu. Co obdivuji, je to, jak se veškeré propagandě podařilo lidi přesvědčit , že hrozí RUSKO/NATO válka. Klid, nehrozí a hrozit nebude. Kdosi řekl: Jaderná bomba, to je druhé vtělení Kristovo. Tak bych to neviděl, ale hrůza z atomového arzenálu drží šílence na uzdě. Kdyby náhle jaderné zbraně zmizely, svět by byl jedno strašlivé bojiště...

0 0
možnosti

pša kref = choľera!!!

0 0
možnosti

M53i93l86a16n 72R35a77d33e59k

19. 6. 2015 22:31

kristaboha! Tak oni teda Polaci zacali WW2?????

To je teda uz blabol. A oni napadnou Rusko????? Tentokrat vam doporucuji si dat mokry rucnik na hlavu.

1 1
možnosti

Kapku jste to prekroutil. Autor zminil, ze v breznu 1939 prapadlo Polsko koncici Ceskoslovensko, oni si z nas ukousli i kousek po Mnichovu. Takze pouha smutna skutecnost. O Tesinsko chteli valcit Polaci s nami i v roce 1945 !!

1 0
možnosti
Foto

Je překvapivé, že Polsko, kterým Němci za II. světové války povraždili miliony jejich obyvatel jsou nyní na straně Německa proti současnému Rusku.

Dokladem toho je, že při výročí násilného nelegitimního puče na Ukrajině pochodovali v "pochodu důstojnosti" v Kyjevě prezidenti Polska a Německa po boku ukrajinských pučistů, kteří se prokazatelně opírají o ukrajinské neonacisty a rozpoutali občanskou válku.

Karma R^

8 5
možnosti

Povrazdili jim Zidy, ne Polaky.

0 0
možnosti

Jen aby to nezapadlo, Hermánku. Poslední smazaný příspěvek. "Z jakého důvodu by se měli zdráhat? Nemají šanci cokoli utajit, znova opakuji, veškerá komunikace je paměťových kartách a k dispozici vyšetřovací komisi a je kontraproduktivní vypouštět nějaké informace před koncem vyšetřování...."

0 0
možnosti
Foto

Již jsem odpověděl a nechápu, proč to bylo smazáno.

Ale to, že největší politický a vojenský zisk z té katastrofy měl Kyjev, mi nikdo nevymluví.

0 0
možnosti

Z mého pohledu přišel ten výrok o konci období klidu po studené válce o několik let později než by odpovídalo realitě.

Jsem stejný ročník jako vy a období studené valky si proste pamatuji. Už od školky jsme si každy rok zkoušeli plynové masky, jak se chovat v případě jaderného výbuchu, jsme všichni věděli. Dvakrát ročně branné cvičeni, občas prohlídka protiatomového krytu. Občas se mi o tom zdálo. Prostě realita: svět rozdělený na Východ a Západ, život s tím, že někdo to tlačítko zmáčknout může.

Osobně jsem v devadesátých letech fakt měl ten naivní pocit, že svět je celkem bezpečné místo. Rozdělení na Východ a Západ padlo, ostatní neměli sílu nám ublížit, nikdo neřešil žádnou civilní obranu.

Vystřízlivěni jsem po 11. září. Opravdu až tehdy mi došlo, že s radikálním islámem můžeme mít ještě sakra velké problémy.

Vždyť o možnosti velkého konfliktu léta mluví kdekdo. Přečtete si třeba, co včera říkal Putin. Afričtí uprchlíci se taky furt řeší.

Ten chlap řekl: přiznejme veřejnosti, že něco se stát může, Náš evropský blahobyt se nám nepodaří ubránit, pokud neuděláme víc pro naši bezpečnost.

Opravdu to podle vás znamená - Polsko chce v Evropě válku? Co by vás uspokojilo, kdyby řekl? Hlavně klid, zrušme armádu, nic nám nehrozí?

2 0
možnosti

Ještě doplním.

Siemoniak řekl: „My politici a média bychom měli našim veřejnostem říci, že období míru v Evropě po skončení studené války je minulostí. Hrozby kolem Evropy jsou stále četnější: rusko-ukrajinská krize, skupina Islámský stát, celková krize na severu Afriky. Náš evropský blahobyt se nám nepodaří ubránit, pokud neuděláme víc pro naši bezpečnost."

Když už jsem to načal, tak pro zajímavost, jak hodnotíte tento výrok?: „Do jaderného arzenálu bude ještě letos zařazeno 40 nových mezikontinentálních raket schopných překonat dokonce i ty technicky nejdokonalejší obranné systémy. Věnovali jsme a budeme věnovat zvláštní pozornost realizaci velkých státních programů přezbrojení a modernizaci vojensko-průmyslového komplexu."

1 0
možnosti
Foto

I63v16a58n 82M52a41r72e38k

19. 6. 2015 14:58

Napadlo mě to samé po výroku polského politika.Pokud jsou Poláci chtiví si s Rusem vyřizovat nějaké účty je to  čistě jejich problém a jejich věc ,ale já a ani nikdo  z mého okruhu přátel tyto militantní choutky nesdílí takže bych rád věřil že se nám konflikt vyhne ! 8-o

3 3
možnosti

Tohle není úplně výjimečný názor a dokumentuje, jak někteří Evropané blbnou. 

Zajištění obrany území a obyvatel před napadením zvenčí je přeci tou úplně nejzákladnější funkcí státu. I kdyby na nic jiného nezbývala ani koruna, musí být vždy na zajištění vnitřní a vnější bezpečnosti.  

Místo toho se někteří naši spoluobčané domnívají, že stát jim má zajistit i jemně a kvalitně utřenou řiť a náklady na armádu pokládají za vyhozené peníze. A připomínání, že ti, kdo překovají své meče v pluhy, budou orat pro ty, kdo tak neučiní, je marné.

1 0
možnosti

Trapný blábol ... Rv

1 3
možnosti
Foto

No, já nevím, ale osobně nevidím volání po válce v tom, že někdo konstatuje skutečný stav věcí8-o

4 1
možnosti

Skutečný stav se dá konstatovat i bez konstatování nevyhnutelnosti války.

0 2
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3920x
"O některých druhých z nás"

Mé další weby:
http://pozitivnifoto.cz
http://amaradio.cz
 

Seznam rubrik