Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Nezatracujte a netemcejte když to ještě nezačalo. Moji dva vnuci jsou vyškolení od rodičů a internetu, jsou na to zvědaví a naopak mluví o tom a už mě ukazují jak to budou dělat. Však tahle generace dětí je šikovná já myslím že se s tím popasují.

0 0
možnosti
HH

Vyškolení k čemu?

0 0
možnosti
VB

Myslím, že odpovědí rodičů by mělo být ponechat ministru Plagovi prázdné prostory škol, ať si v nich studuje sám, má to zapotřebí.

3 1
možnosti
RP

Asi nemáte v rodině děcka školou povinné.;-) Neznám rodiče kteří by si už od nich a distanční výuky nechtěli oddechnout i když ví za jakou to je cenu..

0 1
možnosti
VB

Zajímalo by mě, zda se u nás provedla aspoň namátková kontrola zboží dováženého z Číny, nakolik je zavirované. Přenos koronaviru je totiž možný i přes povrchy věcí, takže i z tohoto pohledu se mi nezdá dobré nutit do testů osoby bez příznaků nemoci, může se tím pouze zvýšit riziko nákazy "z čínské tyčinky". Rakouským rodičům se taky nelíbily samotesty z Číny, takže jim milostivě povolili koupit dítku samotest v lékárně od západ. výrobce. Jenže s náčiním ve škole se bude všelijak manipulovat, tyčinky se budou povalovat po lavici, opět se rozšiřuje riziko nákazy prostřednictvím testování (žák převezme krabičku od pedagoga holou ručkou, pak si osahá tyčinku, pak ji vnoří do sliznic).

0 0
možnosti
VB

Díky za článek. Všichni rozumní rodiče by měla na nesmyslný a rizikový nápad vlády zareagovat tím, že by neposkytli k testování souhlas. Zatím nevím, zda vláda k tomu přijala variantu, např. v Rakousku toto dítko mohlo zůstat na domácí výuce, ovšem ani rakouským rodičům se to nelíbilo - odpírat vstup do školy zdravému dítěti (uvidíme, co na to soudy). Švýcarsko je více rozumné, tam se mohou všichni testovat dobrovolně. Roušky jsou ve světě řešeny různě, např. lze mít větší odstupy a roušku si vezme jen ten, kdo se i tak cítí ohrožen (některé děti, někteří učitelé); při vyšší míře nákazy, pokud se základ. škola neuzavře, pak se nyní nosily roušky, např. od 10 - 12 let. V zahraničí existují výjimky ze zdrav. důvodů, Švédsko zvolilo roušky spíš jen do MHD (např. ve špičce), jinak vše řeší odstupy a mechanic. zábranami, jinou organizací práce. Ale vraťme se k ČR: při vysoké nespolehlivosti samotestů bude o to více dětí muset podstoupit ověřovací PCR test, někdy nepříjemné protáhnutí nosohltanu, které nedělá dobře ani části zdravotníků či personálu v sociál. ústavech (v SRN se kvůli tomu obrátili na soud). Jde o jedince bez příznaků nemoci, nikdo nemá právo vynucovat k testování souhlas.

0 0
možnosti
HH

V česku bude dítě omluveno a učit se má doma samo. Přitom bude zdravé. Jest-li je zdravé, musí mu být umožněna účast ve škole. Neexistuje žádná vyjimka.

0 0
možnosti
PD

nebudu zabrušovat do diskuze, zda to je nebo není ústavní, ale několi postřehů z testování zaměstnanců. Když měla první kolegyně pozitivní test, tak šla domů a za 3 dny na PCR, který byl NEGATIVNI. Když měla druhá kolegyně test pozitivní, tak si hned udělala druhý a ten byl negativní. Mě jeden test neukázal vůbec nic. jesliže při obdobné kvalitě a chybovosti budeme posílat děcka zbytečně na PCR, hodí do toho rodiče vidle a nebudou do školy posílat děcka vůbec. A to pomíjím fakt že bude muset nad každým děckem stát dozor, jestli to dělá správně

2 0
možnosti
ZJ

Soused si koupil rychlotest z marketu.

Sada 5ks.

2x pozitivní,

2x negativní,

1x tehotný.

2 0
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3920x
"O některých druhých z nás"

Mé další weby:
http://pozitivnifoto.cz
http://amaradio.cz
 

Seznam rubrik