Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Kdyby Putin chtěl, už by na Ukrajinu zaútočil, spíše mu jde o to odtlačit NATO co nejdál. Pokud přece jen nyní Rusové vlítnou do Ukrajiny, aby zase něco uchvátili, mohlo být celé jednání s USA jen pseudojednáním. Uvidíme. Máme historicky "štěstí": žijeme v době neklidu. Klid dlouhodobě vypukl po 30leté válce, a pak to přeoral Napoleon, který usoudil, že ho Pán Bůh pověřil, aby všechno změnil. Napoleona poslali na ostrov, kde snil o zahradnictví. Pak byl nějakou dobu skoro klid, ale jen do 1.světové, kdy Německo v závěsu s R-U usoudilo, že je na čase zase si něco vyválčit (přece byli předtím až v Paříži) a válka už dlouho nebyla. ...Evropské války jsou typické tím, že nevíme, jak to dopadne, ale vždycky přitom zařve hodně lidí. Tak teď se jim asi v Kremlu kouří z hlavy, co.

1 2
možnosti
VF

Vyjadřuji souhlas s uvedeným textem. Jsem přesvědčen, že ve zdejší gubernii je těch, kteří sdílí stejný názor drtivá většina. To pouze zdejší koniášové by rádi upalovali za jiný názor a házeli atomovky na mužiky z východu.

13 3
možnosti
JZ

Naopak drtivá většina Čechů nepatří mezi vlastizrádce a proruské kolaboranty. :-) Chodím mezi lidi a něco o tom vím.

5 8
možnosti
JM

Podľa vyjadrení ruskej strany by Rusko žiadnu priamu vojenskú akciu nezačalo. Pravdepodobne by otvorili vojenské základne v Južnej Amerike, Kuba a Venezuela by neboli proti, zintenzívnila by sa vojenská spolupráca s Čínou vrátane spoločných cvičení v blízkosti výsostných vôd USA, Angličania by nestíhali sledovať ruské ponorky a lode a v oblasti Baltu by mali stíhačky boľavé krídla od neustálych kontrolných vzletov. Zintenzívnili by sa lety ruských strategických bombardérov okolo USA, sem-tam by sa nejaká ponorka vynorila v blízkosti lietadlovej lode USA a pozdravila... Politické ziskovky z krajín NATO a ich spolupracovníci by dostali pár hodín na opustenie Ruska a Číny. Pre krajiny NATO by sa uzatvorila polka Ázie, žiadne vojenské základne ani nákupy zbraní. India + Čína + Rusko + pár ďalších krajín má dokopy 3mld ľudí a tento trh by sa mohol uzavrieť pre krajiny NATO. Možností je nepreberné množstvo a fantázii sa medze nekladú.

6 4
možnosti
JZ

Mikulovy kecy. Indie rozhodně nestojí o konec obchodování se Západem a s Čínou je na kordy. ;-D

2 4
možnosti

Jestlipak pane autore víte, že NATO bylo naposledy rozšířeno před 18 lety, kdy byly přijaty pobaltské státy, Rumunsko, Bulharsko, Slovinsko a Slovensko. A až teď najednou má Kreml pocit ohrožení. Nezdá se vám to trochu na palici?:-P

3 6
možnosti

M20a17r77t15i72n 89Š10u54l43c

22. 1. 2022 13:19

No ale přece nejde o to, co Rusové již jednou akceptovali ale o to, že se ukázalo, že tím ambice NATO nekončí a hodlá se nadále tlačit na Rusko ("Na Bukurešťském summitu NATO v dubnu 2008 došlo k jednání o členství Gruzie a Ukrajiny") a to s čím dál otevřenějším nepřátelským postojem (propaganda, rozmisťování zbraní, sankce..).

Je vcelku pochopitelné (bez ohledu na to kdo komu fandí), že Rusko musí říct jednou dost.. jinak je to rezignace na vlastní bezpečnosti zájmy.

5 3
možnosti
Foto

Hezký blog. Fakticky je to variace na slova jednoho britského politika před 84 lety:

"Bylo by hrozné, kdybychom museli kopat zákopy a zkoušet plynové masky, protože se v nějaké vzdálené zemi hádají mezi sebou lidé, o nichž nic nevíme."

(Arthur Neville Chamberlain)

6 0
možnosti
OD

Jojo, takhle nějak mluvil v osmatřicátém Chamberlain o Československu....

Další "pragmatická krysa"....

Víte, než psát takové hnidy, to raději pokračujte v lelkování...

5 6
možnosti
Foto

V případě vypuknutí takové války by se obrátil proud běženců a byl by mnohem silnější.

1 0
možnosti
JZ

Snůška blábolů a nesmyslů. :-)

5 6
možnosti
Foto

K vypuknutí 1. světové stačilo zastřelit Ferdinanda a stálo to život dalších téměř 20 milionů lidí. Když je chuť válčit, jde všechno stranou.

2 0
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3920x
"O některých druhých z nás"

Mé další weby:
http://pozitivnifoto.cz
http://amaradio.cz
 

Seznam rubrik